Zi de boem

Astăzi va fi o zi însorită cu maxime de până la 24 de grade. În rest…

M-am săturat de TV.

Să ști că îmi dau seama și singură ca e cald afară pentru că soarele îmi arde pielea.

Totul e mirific, mai puțin durerile de spate,picioare și ovare.În rest, totul e minunat…

Ideea de a mă scula din pat și de a mă arunca de la etajul la care locuiesc și anume 10,îmi face cu ochiul:

Hai,aruncă-te!Pictează și tu asfaltul cum fac oamenii cu ouăle înnaintea Paștelui.Dă-ți drumu și imaginează-ti că zbori. O să fie foarte plăcut,îți promit!

-Poate plăcut pentru tine…Și totuși o să pun asta pe lista cu lucruri de făcut.Poate o rezolv mâine.Momentan sunt prea ocupată cu respiratul și cu clipitul.

Până la urmă îmi fac curaj și îmi dezmorțesc picioarele ce urlă :

Taie-ne și lasă-ne în pat,suntem prea obosite ! Scoăla-te singură,nu te mai baza pe noi!

Dau dezaprobător din cap. Până și propriile-mi picioare mă reneagă. Nu că ar fi singurele.Prietenii și părinții      m-au renegat de mult.Cică sunt prea artistă pentru ca intelectul lor mediocru să mă ințeleagă.

Arunc o flegmă în unul din colțurile mansardei.Oricum , e prea jegoasă pentru ca oricine ar intra să observe micul detaliu  mucilaginos.Mă spăl pe față îngrozită de umiditatea și temperatura apei și iau un text în mână.Pe margine scrie: De învățat pentru joi.Aha,joi,hai că mai am 28 de ore până la repetiții și numai câteva zeci de replici și vreo 3 monologuri de-o pagină fiecare de învățat. Da… sigur am timp.

Privesc cu un singur ochi și scârbită paginile mototolite și folosite pe post de scrumieră.Câteva cuvinte nici nu se mai  văd dar până la urmă le ce e bună imprivizația?

Debarasez măsuța de cafea de dozele de bere goale.Pe semne iar am făcut-o lată azi noapte.Întrebarea e cu cine?

Zâmbesc cu nonșalanță și mă îndrept  spre aragaz pentru a-l aprinde.Mă mir cât gaz oi mai avea în butelie. Iau ibricul de pe chiuvetă și-l umplu cu un lichid galben-maroniu ce curge de pe țeava atașată la robinet.E…un pic de rugină nu face rău la nimeni.O las să fiarba în timp ce mă duc la wc (Acu nu oți vrea să vă spun ce am făcut acolo.Vă dați și singuri seama.)După 5 minute îmi returnez ființa la aragaz și pun 4 lingurițe de cafea în ibric (Îmi place tare)și încep să răsfoiesc scenariul. Mda,interesantă piesă:un tip,o tipă,două familii,ceartă,ea moare,el moare,ea moare iar(că de,prima dată fusese de formă) si sfârșit.Prea siropos pentru gustul meu,da măcar am șansa să mor de două ori.Vă dați seama cât e de interesant?

Se aude un fâs pe aragaz.Logic, ca de fiecare dată a dat în foc.Las-o așa că cică a mai bună.Iau o înghițitură direct din ibric,mă frig,înjur,dau cu piciorul în unitatea calculatorului,mă lovesc,înjur iar și mă opresc.Dacă ași continua cu siguranță că ași distruge mica-mi locuință și nu de alta dar nu am bani să o reconstruiesc.Mă gândesc că ar fi bine să fac puțină curățenie.Măcar așa,de ochii lumii.Las din nou textul pe măsuță(măcar asta e curată)și îmi bag nasul în dulap pentru a găsi o pungă pentru gunoi.Acu  baftă să o găsești printre mormanele de haine și vase spălate .Înjur din nou.

După ce găsesc ce căutam mă apuc să strâng tona de gunoaie împrăștiate prin cameră iar apoi șterg jegul de pe mobilă și mătur.Gata,totu-i lună!Mă mir de ce se zice lună.Pe Lună e praf,e mizerie și gravitația e mai mică decât cea a Pământului.Ciudat…

Bine,după muncă logic urmează o țigare și cafeaua ce s-a răcit de mult.

Îmi extrag pachetul de țigări și bricheta din ginși ,torn cafeaua într-o cană ciobită și mă așez la fereastră.Scaunul e cam paralizat dar sper să stea în picioare măcar 10 minute.De când tot zic să-mi iau un scaun nou.Încă ceva de trecut pe lista cu lucruri de făcut.Pe listă mai sunt trecute: o relație stabilă,o locuință nouă și vizitat Japonia și Egiptul.Bine înțeles,majoritatea sunt doar vise ce nu vor avea niciodată bunăvoința de a se adeveri.

Inhalez fumul toxic în plămânii ce urlă de durere.Imediat acesta iese însoțit de o tuse monumentală .Dau ca mirată din umeri și mai trag un fum.De data asta iese lin formând o dâră subțire de puf.Iau o gură din cafeaua mult prea amara chiar și pentru mine și îmi arunc privirea pe geam.Uite că reuși să arunc ceva din mine pe geam.Un lucu în minus de  făcut.

În stradă vreo 5 copii joacă fotbal . Unul ,parcă vrând să mă imite își aprinde o țigare și trage cu poftă din ea.Sigur nu are mai mult de 12 ani. Zâmbesc:” Ăsta o să moară mai tânăr decât mine.” O fetiță își etalează picioarele și sânii ei mici prin fața băieților ce se opresc pentru un moment să o admire și apoi își reiau jocu . Nemulțumită că nu a atras privirile destul de mult face o piruietă și dispare din cadru.Sincer,după părerea mea,ar fi trebuit să fi fost privită mai mult și poate chiar cineva să-i fi adresat un :”chestia aia de pe tine e fustă sau curea?”dar probabil băieții erau prea acupați cu jocul.

Arunc țigarea pe fereastră cu speranța de a nu-i cădea numănui in cap fiindcă uitasem să o sting.

Acum,hai la învățat!

4 răspunsuri to “Zi de boem”

  1. „Pe margine scrie: De învățat pentru joi.Aha,joi,hai că mai am 28 de ore până la repetiții și numai câteva zeci de replici și vreo 3 monologuri de-o pagină fiecare de învățat. Da… sigur am timp.” – Şi încă cum … lenea asta…

  2. Alina, tu ai inteles perfect dramele post-modernitatii industrializate in care traim. Poti fi purtatorul de cuvant al unei intregi generatii, incluzandu’ma si pe mine in ea. Textul e la fel de real si proaspat ca tine 🙂

  3. […] pot decât să vă mulţumesc pentru ziua asta şi pentru că sunteţi ceea ce sunteţi. O să o amintesc aici doar pe Alina, e singurul blog pe care-l ştiu acum. Dar i-aş ruga şi pe ceilalţi să-mi lase aici adresele […]

  4. Imi place!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: